Läs det nyaste numret av vår tidning:

Ungdomsförening 2/20

MGP 2020 söker nya stjärnor!

13.02.2020 kl. 07:00
Det här är chansen för alla musikintresserade 8–15 åringar som vill skapa egen musik, som vill stå på scen, som vill dansa!
MGP - Melodi Grand Prix har genom åren hjälpt 100-tals unga musikaliska förmågor på sina första steg mot en eventuell musikkarriär. Nu har 10 nya artister eller grupper chansen!

Alla 8-15-åringar (födda 2005-2012) uppmuntras att skriva en låt och skicka in den till MGP 2020 senast den 5 april 2020!

Vill man skriva en låt men inte stå på scen i den direktsända tv-finalen, så kan man bra ta med en kompis som vill framföra låten och skicka in tillsammans. Läs reglerna och skicka in din låt HÄR.

10 artister eller grupper väljs ut och de tävlar sedan i den direktsända finalen som sänds i Yle Fem och på Yle Arenan lördagen den 10 oktober 2020!

Vinnaren kommer att få jobba med en erfaren låtskrivare och tillsammans skapa en ny låt som lanseras på Yles kanaler tillsammans med en nyproducerad musikvideo. Du kan se hur fjolårsvinnarna Asta och Valter gjorde sin nya låt och den nya musikvideon på Yle Arenan.

Det ordnas ett Startup läger inför MGP! 

Alla elever i årskurs 5-8 har möjlighet att anmäla sig till ett låtskrivarläger som ordnas på Lappfjärds folkhögskola 27-29.3.

Och det bästa av allt - det är GRATIS!

De 30 första ryms med och får då hjälp med att skriva en låt och får banda in en demo i de proffsiga musikstudiorna som finns på skolan.

Sen är det fritt fram att skicka in sin låt som bidrag till MGP om man vill.

FSU ordnar med gratis busstransport för deltagarna som kommer från södra Finland.

Mer info om lägret och anmälningsblankett finns HÄR.

 

Vill du varken skriva låtar eller sjunga, men brinner för dans? Då har du en unik chans att får uppträda i flera nummer i en direktsänd tv-show! Detta genom FSU:s dansprojekt Make Your Move 2020!

10 dansare födda 2005-2012 behövs som bakgrundsdansare i MGP-showen.

I mars ordnas fyra dansuttagningar på fyra orter i Svenskfinland. Koreografen Jessica Öller väljer ut tio dansare som får chansen att uppträda med MGP-artisterna i tv-finalen i oktober.

Uttagningar arrangeras under mars månad  i Vasa, Esbo, Åbo och Mariehamn.

Dansuttagningarna fungerar som danslektioner. Du behöver alltså inte förbereda något eget dansnummer! Oberoende av vilken dansstil just du gillar är detta en chans du inte vill missa.

Läs mer om uttagningarna HÄR och anmäl dig genast!

Camp MGP i juni

De tio utvalda MGP-finalisterna, som alltså kan vara soloartister, grupper eller band, träffas på Camp MGP och övar tillsammans under en intensiv och spännande lägervecka 2-5 juni på Lärkkulla i Karis.

Där jobbar alla tillsammans med tv-teamet, sångcoach, stagecoach, musikproducent, koreograf och stylister för att få till en snygg helhet och ett fenomenalt uppträdande inför showen i oktober.

De utvalda dansarna deltar också i Camp MGP på Lärkkulla och övar tillsammans med finalister, koreografen och tv-teamet.

Alla finalister och dansare hinner ännu öva under veckan inför finalen då alla igen träffas i Yles tv-center i Böle.

Melodi Grand Prix är ett samarbete mellan Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU r.f., Svenska Yle och Five Corners Production.

Mer om MGP på svenska.yle.fi/mgp