Läs det nyaste numret av vår tidning:

Ungdomsförening 2/20

Aristerna på Popkalaset

02.06.2017 kl. 11:40
Ur detta pressmeddelande kan man läsa vilka alla artister som uppträder på Popkalaset 26.8 i Borgå
Fritt att publicera 1.6.2017
 

Alla artister klara till Popkalaset!

Musikfestivalen Popkalaset, som arrangeras lördagen den 26 augusti vid den gamla järnvägsstationen i Borgå, har redan tidigare avslöjat att artisterna Per Gessle, Egotrippi, KAJ, Good Harvest och One Desire uppträder under festivalen. Dessutom får man ta del av vinnaren i Popturnétävlingen. Det senaste tillägget till artistpaletten är artisten Venior. Venior, eller Emelie Sederholm, är en 22-årig finlandssvensk artist/låtskrivare/producent, som hyllats av media, bloggar och spotify.  

Allt började när Emelie deltog som 12-åring i den av Finlands Svenska Ungdomsförbund och YLE arrangerade låtskrivartävlingen Melodi Grand Prix MGP. Hon har ett band från Sverige, och United Talents Agency säljer hennes spelningar internationellt. Hon har trots sin ringa ålder hunnit bo i Stockholm, London och är numera bosatt i Berlin. Venior är just nu aktuell med singeln Wildflower, som uppmuntrar människor att vara sig själva.

Popkalaset börjar dock med ett barnkalas!

Under årets Popkalas arrangeras även ett barnkalas mellan kl. 15-16. Då uppträder Sås & Kopp samt Robin Hund & Hans glada orkester

Barnmusiklegenderna Sås och Kopp har under sina över 20 år specialiserat sig på humoristiska sånger och sketcher. Deras sångtexter leker friskt med det svenska språket. Deras skivor klassificeras som barnmusik men de är populära även bland vuxna. 

Robin Hund & Hans glada orkester har på sina 5 år även hunnit med massor; hundratals spelningar och 6 album. Publiken brukar beskriva deras musik som svängig och rytmisk. Speciellt de fyndiga och roliga texterna brukar få även de minsta barnen på gott humör. 

För dem som är intresserade enbart av barnkalaset, finns möjligheten att köpa en biljett enbart till det, naturligtvis till ett billigare pris. De som redan har köpt eller skall köpa en biljett för hela kvällen behöver inte oroa sig; biljetten gäller också under barnkalaset.

Popkalaset har arrangerats på flera orter i Svenskfinland genom åren och gästade Borgå första gången 1996 samt därefter 2001. Eftersom det är 16 år sedan senast, är arrangören Finland Svenska Ungdomsförbund glad över att få presentera Svenskfinlands största musikfestival i Östnyland. Biljetterna finns till försäljning på lippu.fi. Mera information om festivalen under adressen; www.popkalaset.com.